My Hearth Diary [MAPIE]

KENANGAN TERINDAH

Salam uol's Banyak pulak aku join contest ni.. contest ni bertajuk KENANGAN TERINDAH dianjurkan oleh asma..... xpelh, monang kalah belakang kiro...
tajuk : Bila convocation ....

wahhh, tajuk meletop... ini lah saat yang ditunggu oleh semua graduan-graduan bile tamat pengajian.. happy bercampur pilu... majlis ini dia adakan di Melaka nama bangunan 2 dh lupe lah...tu lh makan semuk byk sgt kn.. gigih ni nak pergi... iye lh pengalam pertamakan... aku gerak dgn member aku... sbb kawan dia nak hantar katanya.. so kami pergi naik kereta gen2 katanye... kawan kpada member aku ni dh tempah bilik kat hotel yang berhampiran.. seronok ye lah perasaaan sampai x blh nk digambarkan... perjalanan kami 2 mcm biase je lh...xde yg pelik pon yg berlaku cma biase lah borak kosong yg tiada kesudahan sambil member aku ni blh online dalam keter...memang kerja giler lh dia 2... tapi sebelum 2, makcik aku yg dok kat durian tunggal, melaka ade kol bgai tahu, nati dh sampai singgah umah makcik...katanya begitu.. sampai je kat hotel, kami pon berehat lh.. penat puye pasal, panas punggung ni kn asyik dok je... jadi berehat lh kat bilik seketika.. lepas berehat n mandi, tgk kt luar dh gelap, tapi kami mcm x tahu nak buat ape lk...kawan kepada member aku ni bgi lh cadangan nak pergi JUSCO sbb nak beli songkok katanya... ehhhhh, mcm hadiah yg di tawarkan je...so aku pon ok je...nk jln2 kn...x lame kemudian makcik aku tepon yang berbunyi.

makcik : "cik lin dh nak smapi ni... kat mne 2?.."....
mapie : " kat bilik lagi ni... tgu lh kejap "...

makcik : " ok2, cepat lh sikit "..

mapie : ok


jadi aku pon bersiap lh... turun je bawah makcik aku dh sampai..tepat pada mase ye..xyah nk tgu2... bile sampai je umah makcik aku 2, aku pon naik lh bilik n mandi... malam 2 aku online je, pukul 11.30 mlm aku dh tdor... penat kan...lagi pon kena lg tdor awal sbb esok kn nak naik pentas...

pada keesokannya, mcm2 berlaku... dah lah aku bangun lambat, dgn tergesa2 aku mandi n bersiap...pastu makcik aku hntr aku, dh setengah perjalanan blh pulak pas masuk aku tertinggal... terpaksa makcik aku patah balik nak g amik kan...

makcik : pe lh kena dgn ko ni...
mapie : nak wt cm ne, dh tertinggal
makcik : sabar je lh

dh lepas 2, bile smapi je kat dewan 2, dengan tergesa2 aku pon pergi lh lapor (daftar) diri kn.... itu pon poning gak aku mcm ade yg x kena... pas masuk lh, pas tuk ibu bapa masuk lh, mcm2 lh lgi... makcik aku dok luar, xlme pastu aku terima panggilan ( terpaksa skip )

mapie : salam
abah :w'salam mapie dh kat mne?
abah : kat alor gajah..jap lgi smpai lh..

mapie : ok, mapie masuk dulu... pas ade kat cik lin

abah : ok, hati2



aku pon masuk n test jubah 2... lme gak lh amik mase nak edit baju 2...besar betol.... seperti yg ditunggu tiba giliran kami pulak nak naik pentas... aku adalah orang yg ke empat naik pentas amik sijil 2... yg ni ade video tapi x yg tunjuk lh kan... nervouse puya pasal aku x sempat nk pandang kamera man yang amik gambar time 2... tapi lepas je abis majlis 2, sempat gak lah aku amik gambar bersama2 kawan2 aku kat pentas.. seronok ye lh..

keluar je dr dewan, aku dh nmpak abah, mak, dan kakak... kakak aku dh pegang bunya dan ade teddy bear kt bunya 2... cntik sioouut smapi skrg ad lagi..wangi weiiii....

kakak : nak bunga ni.. amik
mapie : sape beli ?
kakak : cik lin beli...suruh bagi ko..dia ckp "tahniah "
mapie : same2..

aku terharu seketika dengan senyuman... sebelum pulang aku amik gambar bersama dengan family aku lh...sebelum meinggalkan melaka aku n family singgah rumah makcik aku...sbb barang2 aku semua ad kat sna... kena lah amik kan... smapi je umah makcik aku, dia dh siap masak.. suruh kami mkn dulu, pastu cm biasa lh berborak lh smpai petang... dlm kol 5 aku gerak balik ke dengkil...


sape nk join klik je kt gmbr cni k...


c/a : sebelum aku akhiri kisah ni...aku nak ucapkan terima aksih kat abah aku, mak aku, kakak aku dan x lupa pada makcik lin aku yg sudi menolong aku.......terima kasih yg x terhingga


ini merupakan pengalaman yg menarik dan tidak bleh dilupakan....ffuuhhhh.....

Posted on 6/10/2010 03:41:00 PM by m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] and filed under | 7 Comments »

7 comments:

alvin takda rumah harga 8juta.... said... @ June 10, 2010 at 8:46 PM

harap lu menang motor..

El-Zaffril said... @ June 10, 2010 at 9:19 PM

wah... convo memang kenangan paling indah... terasa sangat best ok...

iQa said... @ June 10, 2010 at 10:51 PM

hoho....x sabar jugak mau konvo :)

Azrai Ahmad Zamri said... @ June 10, 2010 at 11:24 PM

salam ziarah..
huhu, kalu k0nvo mmG indah la..
GudLuck yer br0 =)

Asma said... @ June 14, 2010 at 12:25 PM

gud luck ya =)

nantikn pemenangnya..tunggguuu

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said... @ June 14, 2010 at 12:53 PM

hope dpt lh

cik hani said... @ April 28, 2011 at 4:57 PM

heeeyyy... u konvo..

epinya wakkkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails