My Hearth Diary [MAPIE]

K a k a K || a n G k A t



salam uol's


uol's semua...hihihihi... sihat x hari ni...hope sihat okay..
hari aku nak cerita citer yang positif berkaitan dengan RESPECT ...


untuk tidak disalah erti enty aku kali ni.. sebenarnya aku tujuan ni kepada rakan-rakan office aku terutama cik hani dan cik salmi ( nama sandaran kakak angkat - saje2 je ) yang sentiasa sokong walau ape2 pon aku buat.. 'Muke Ketat' tetap kakak angkat ni nak berkawan jugak dengan aku.. alhamdullillah, kakak angkatku ni boleh terima aku seadanya dan respect aku... mereka Give me place for my self and understand what i do.. thanks you sangat kakak ku...hihihihi

aku memang dianugerahkan rupa paras yang selamber atau lebih tepat 'Muke Ketat'... ni anugerah tuhan yang aku terima sejak kecil lagi.. dah aku x tahu mcm mana nak ubah sedangkan ia dh bersama aku selama 22 tahun..

aku sentiasa di kritik berkaitan dengan rupa paras... Even aku mula bekerja di sentul pon ramai yang cakap "apasal mamat ni muke nak ketat jee".. aku sebenarnya dah cube nak senyum tapi bukan lah untuk 24 hours.. just if terserempak jew lah kan sengan org.. lepas tu muka aku jadi macam yang normal lah iaitu 'ketat'..

memang aku x nafikan dulu time aku study sijil dulu otak aku memang gilew2.. tapi after aku sambung diploma aku mula mengubah diri dan cara hidup aku dengan lebih mendiamkan diri, x banyak bergaul..if ade benda nak tya atau penting nak share baru aku bersuara... ape yang aku buat setakat ni sangat membahagiakan diriku dan jua my life..

setakat ni rakan-rakan office aku dapat menerima aku walaupon struktur muka aku 'ketat' dan hanya dok kat workstation dengan kerje2 aku jew.. rakan-rakan office aku tak pernah nak 'pulau' kan aku even aku hanya berborak dengan mereka bile perlu sahja. if mereka tanya aku jawab.. simple jew hidup aku.. setengah orang memang x akan faham dgn cara hidup aku..

walaupon muka aku 'ketet' sometime aku ade jugak gelak2 dengan rakan-rakan office tapi bukan lah always.. bile aku rase perkara tu lawak aku gelak lah if x lawak aku diam jew lah..

aku pon manusia biasa yang sentiasa buat silap dan mempunyai hati dan perasaan.. xde lah aku 'ketat' jew sepanjang masa, ade jugak masa2 yang aku nak gelak.. kang aku gelak jew mereka igt aku gilew lak..hiiishh..

So, thanks rakan-rakan office yang sentiasa sport me walaupon muka aku 'ketat'..

* Terima lah seseorang itu dengan seadanya tanpa banyak soal dan kritikan *


WASSALAM
Posted on 5/25/2011 08:36:00 AM by m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] and filed under | 5 Comments »

5 comments:

ASaDa RyutaRo said... @ May 25, 2011 at 12:11 PM

jangan ketat sangat muka.. kalau boleh tak lekang senyum di bibir. :P

selalu senyum, boleh jadi awet muda jugak. ngeee ;)

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said... @ May 25, 2011 at 8:17 PM

huhu...btol tapi x blh nak senyum sgt..

nati nmpak comei lak.

hihii

Arpiiz said... @ May 25, 2011 at 10:32 PM

takpelah, dah itu yang diberikan tuhan, redha jelah..hehe

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said... @ May 26, 2011 at 9:03 AM

thanks arpiiz...

cik hani said... @ July 22, 2011 at 11:39 AM

muka ketat pun gelak bila kami wat lawak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails